top of page
  • Шавук Сергій

Національний тиждень читання

Цьогоріч в Україні вперше відбувається Національний тиждень читання. Захід проводить Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Національний тиждень читання – це загальнонаціональне свято, що об'єднує навколо читання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні.

Мета заходу – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця. Опорний заклад «Колківський ліцей» також долучився до цієї ініціативи.

Багата на талановитих людей з поетичним даром наша Волинська земля, яких надихає на написання віршів не лише невеличкий куточок землі над Стиром, а й той великий мальовничий край, який зветься Україною. На цій землі розквітла поетична муза, наша землячка Валентина Лисюк, з творчості якої в Опорному закладі «Колківський ліцей» розпочався тиждень художнього читання. Старшокласники ліцею відкрили для присутніх сторінки біографії поетеси та намагалися прищепити любов до її творчості через виконання її віршів.

Валентина Лисюк – це не лише ім’я у поезії, але й втілення душі Волині, де кожен ліричний рядок стає краплиною у морі її таланту. Вірші поетеси – це сповідь любові до землі, до кожного колоритного куточка, що таїть у собі неповторність історії та природи.

Одинадцятикласники ліцею вміло передали глибину почуттів через виконання віршів Валентини Павлівни. Кожне слово, надруковане на сторінках її творінь, ожило в їхніх виступах, принісши із собою хвилю емоцій та думок.

Такий захід – це не лише можливість ознайомитися з творчістю видатної поетеси, але й шлях до відкриття поезії для молодого покоління. Лірика Валентини Лисюк стала для старшокласників не лише рядками в книжках, але й запальною іскрою, чудовим початком для подорожі у світ поезії та мистецтва слова.

Більше фото у нашій спільноті на facebook

9 переглядів0 коментарів
bottom of page