top of page
  • Шавук Сергій

Поезія – це завжди неповторність…


Нещодавно у Колківській школі-ліцеї була проведена літературна година «З любові люди виростають», яку, разом зі старшокласниками, підготувала вихователь пришкільного інтернату Марія Петрівна Жданюк. У вступній бесіді вона наголосила, що той, хто любить і розуміє поезію, ніколи не схибить у житті. «Слово – це найтонший різець, здатний доторкнутися до найніжнішої рисочки людського характеру», - писав видатний український педагог В. О. Сухомлинський.

На годині спілкування учні щиро і невимушено читали улюблені поезії волинських авторів: Петра Маха, Олександра Богачука, Василя Гея, Ніни Горик, Василя Простопчука,Тетяни Яков’юк.

Окрасою заходу став виступ поетеси Валентини Лисюк, яка проживає у с. Боровичі. Вона не є професійним літератором і не має філологічної освіти, але має той Божий дар, який допомагає їй поетично сприймати навколишній світ і себе в ньому. Валентина Лисюк читала свої вірші про сьогодення України, про воїнів АТО, про рідну землю. Її трепетне ліричне слово сколихнуло юні душі.

А ще приємно здивувала всіх учениця 10-Б класу Марійка Каразія, яка вперше перед своїми шкільними друзями прочитала власні вірші, які вражають щирістю та відвертістю.

Усі присутні на заході ще раз переконались, що поезія, за словами Ліни Костенко, «це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Лариса Ольхович, керівник

літературної вітальні «Натхнення»

Колківського НВК


32 перегляди0 коментарів
bottom of page